5 tips för dig som vill brevväxla med ditt fadderbarn!

 • Skriv enkla brev
  Skriv helst enkla, korta och positiva brev och ställ frågor som är lätta att svara på. Undvik komplicerade och betungande ämnen. Berätta gärna om vardagliga saker: hur vi lever i Sverige, vad vi äter, om årstider och klimat, en dag i skolan eller på arbetsplatsen, våra högtidsdagar eller om dina fritidsintressen.
 • Skicka bara ett brev i taget
  Du kan bifoga max fyra foton i brevet och vi uppmanar faddrar att endast skicka ett brev i taget och därefter vänta på ett svar från fadderbarnet innan en ny hälsning skickas. Ett tips ifall du önskar skicka flera foton är att göra ett kollage av några foton och ladda upp det som en enda fil.
 • Skicka inte bilder där alkohol/avklätt förekommer
  Skicka gärna foton med i brevet, men undvik foton innehållande alkohol och lättklädda människor.
 • Kontaktuppgifter eller inbjudan till Sverige är inte tillåtet
  Det är inte tillåtet att uppge eller efterfråga kontaktuppgifter i brevet, så som adress, telefonnummer, mejladress, konto på sociala media och liknande. Det är dessutom många fadderbarn som bjuder in faddrar till att besöka dem, vilket är jätteroligt och går att anordna i kontakt med Plan International Sverige ifall det skulle vara aktuellt. Dock är det inte tillåtet att faddrar i sin tur bjuder in fadderbarn till Sverige. Framförallt då besök hos fadderbarn alltid sker tillsammans med Plan-personal, vilket inte kan ordnas här i Sverige, och det hade därmed blivit en säkerhetsrisk för både faddern och fadderbarnet. En inbjudan kan även leda till en besvikelse för fadderbarnet om det inte blir av, och vi uppmuntrar istället till brevväxling för att utbyta information om er vardag! Om kontaktuppgifter eller en inbjudan förekommer i ett brev kommer de i så fall redigeras bort enligt vår globala policy för barn och ungas skydd.
 • Behöver du ändra i redan skickat brev? Gör så här!
  Har du skickat iväg brevet, och i efterhand märker att något blivit fel – mejla Givarservice på fadder@plansverige.org så hjälper vi dig att redigera brevet. Skriv inte ett nytt brev eftersom det då finns en risk att både det ”felaktiga” och det ”rätta” brevet skickas iväg.
Plan International Sverige

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.