Till senaste kommentaren

Får jag en bekräftelse på att mitt brev har kommit fram?

Hej, jag har vid julen skickat en gåva, paket till mitt fadderbarn genom er. Har inte fått någon bekräftelse på att det skickats vidare eller att mitt fadderbarn har fått det? Hade varit roligt att veta så att det kommit fram.
Mvh
Gunilla
Gunilla Elg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gunilla,

  Tack för ditt inlägg!

  När en fadder skickar symboliska gåvor till sitt fadderbarn har våra kollegor på de lokala landkontoren inte resurser att skicka någon bekräftelse på när gåvan har nått fadderbarnet. Vi kontaktar endast faddrar vars gåvor överskrider vikt - eller storleksgränsen, eller gåvor som inte följer vår policy, på grund av att dessa inte kommer kunna skickas vidare till fadderbarnet. Mer om vår gåvopolicy kan du läsa här

  Vi vill att faddrar som skickar brev och gåvor till sina fadderbarn ska känna sig trygga med att det de skickar når fram. Såhär går vi tillväga när ett brev skickats från en fadder och ska levereras till fadderbarnet:

  • Brevet/gåvan registreras här på Plan International Sveriges kontor och läses därefter igenom och kontrolleras av våra volontärer, i enlighet med vår globala policy för skydd av barn och unga. Om brevet är skrivet på svenska översätts det till engelska innan det skickas iväg. 
  • Om brevet innehåller en gåva skickas denna iväg med resterande gåvor som inkommit under samma månad. 
  • När brevet/gåvan nått det lokala Plan kontor det ska till översätts brevet igen till det lokala språk som fadderbarnet pratar.
  • Brevet/gåvan delas sedan ut av de volontärer eller den personal som arbetar i det berörda området. Detta eftersom att det ofta saknas postgång i de områden vi är verksamma i.
  Är en fadder nyfiken på om brevet/gåvan har nått fadderbarnet kan faddern alltid fråga detta i nästa brev som faddern skickar. Tänk då på att det kan ta upp till 6 månader innan du som fadder kan förvänta dig ett svar på ditt brev.

  Stort tack för ditt viktiga stöd och ditt engagemang för barns rättigheter och flickors lika villkor!

  Ellinor
  Ellinor Givarhandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.