Till senaste kommentaren

Hur gör jag en extra insättning till mitt fadderbarn?

hej, jag undrar om det är möjligt att göra en extra insättning till mitt fadderbarn som en julgåva?

Tänker att detta kan vara lämpligare än att skicka en gåva, som jag dessutom läst inte kommer att vara möjligt från och med 2020.

Vänliga hälsningar
Emilie

Kommentarer

 • Hej Emilie,

  Tack för ditt meddelande!

  Vad fint att höra om ditt engagemang och att du vill göra en extra insättning. Du alltid sätta in valfri summa på vårt Plusgirokonto 900731-1 och uppge ditt faddernummer som referens/meddelande istället för OCR-nummer. Då bokas pengarna på ditt fadderskap precis som vanligt.

  Som du säkert redan vet arbetar Plan International med utvecklingsprojekt i de områden där fadderbarnen bor. Det innebär att fadderbidraget går till de projekt som bedrivs där fadderbarnet bor men inte direkt till barnet och familjen. Därmed kommer den extra insättningen bokas in på projekten i området där ditt fadderbarn bor, och inte ges direkt till fadderbarnet. Anledningen till att det inte är möjligt att ge direktbidrag är att Plan International arbetar på ett långsiktigt sätt med målet att varje område ska kunna klara sig på egen hand efter att de olika utvecklingsprojekten genomförts. På så sätt skapar vi ingen beroenderelation mellan fadder och fadderbarn på grund av enskilda bidrag/gåvor. Plan International jobbar alltså för alla barn i området.

  Hoppas att detta besvarade din fundering och du är alltid varmt välkommen att kontakta oss igen!

  Med vänlig hälsning,
  Isabella
  Isabella Regionshandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.