Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag skicka en gåva till mitt fadderbarn?

I enlighet med Plan Internationals gåvopolicy går det bra att skicka brev, vykort, foton samt någon liten symbolisk gåva som inte väger mer än 150 gram per brev och får plats i ett C4-kuvert. Är du osäker på vikten – väg gärna kuvertet hemma innan du skickar in det. Exempel på godkända gåvor som går bra att skicka är till exempel kortlek, färgpennor, ritpapper, hopprep, ballonger, pärlplattor och klistermärken.

Av säkerhetsskäl skickar vi inte vidare värdesaker som kontanter eller smycken. Vi skickar inte heller vidare kläder, livsmedel, hygienartiklar eller leksaker. Eftersom alla barn inte har faddrar som skickar presenter kan alltför generösa gåvor uppfattas som orättvist bland de andra barnen i området. Vill du läsa mer om brevväxling kan du göra det här.

Brevet skickas sedan in till vårt kontor:
Plan International Sverige
Box 921 50
120 08 Stockholm


Här läses det igenom i enlighet med vår policy för barns och ungas skydd. Om nödvändigt översätts brevet innan det skickas iväg.Tänk på att uppge vilket språk brevet är skrivet på, ditt faddernummer och fadderbarnsnummer på kuvertet.

Från dess att man skickat ett fysiskt brev till dess att man kan förvänta sig ett svar kan det dröja mellan 4-6 månader. Skickar man ett brev digitalt via Min sida på vår hemsida är svarstiden ofta kortare.
Plan International Sverige Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.