Till senaste kommentaren

Hur påverkas mitt fadderbarn av Covid-19?

Covid-19 är den mest utmanande hälsokrisen världen har stått inför på länge. Vi är oroade över vilka konsekvenser det nya coronaviruset får i fattigare länder med svagare hälsosystem och sociala skyddsnät. Här kan du läsa mer om hur Plan International jobbar kring Covid-19.

Plan International finns fortsatt på plats runt om i världen och arbetar för barns rättigheter. Tillsammans med våra samarbetsorganisationer har vi därför en god insyn i hur barnen påverkas av situationen. Vi analyserar just nu hur Covid-19 påverkar situationen för barn i de länder där vi arbetar och hur vi bäst ska kunna fortsätta stödja dem under hela den här krisen. I nuläget kan vi inte säga hur många fadderbarn som har drabbats men om vi får ytterligare information om specifika fadderbarn kommer vi kontakta berörda faddrar.
 
Brevväxlingen mellan faddrar och fadderbarn är begränsad just nu. Det beror främst på att rörligheten har inskränkts i många länder och det därför inte går att leverera några brev. Detta påverkar även andra fadderuppdateringar vi vanligtvis skickar ut, exempelvis årsrapporter. Vi kommer kunna ta emot ditt brev som vanligt men avvaktar med att skicka brevet vidare till landet där ditt fadderbarn bor. Detta kommer medföra fördröjningar i brevväxlingen. Anledningen är att vi inte vill belasta kontoren ute i länderna i det här allvarliga läget.
Plan International Sverige Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Mitt sista brev till mitt fadderbarn gick iväg den 5/4. Kan ni se om det kom fram eller om det sitter fast i väntan på att levereras?
  Vet barnen om situationen och att våra brev och meddelanden sitter fast, jag tänker att det måste kännas övergivet att vänta på något som inte kommer fram?
  MVH
  Bengt

  Bengt Bohlin
 • Hej Bengt, tack för ditt meddelande och för ditt visade engagemang!
  Ditt brev har skickats iväg från oss, men våra kollegor i Bangladesh arbetar fortfarande hemma på inrådan av de lokala myndigheterna i landet. Jag kan därför inte bekräfta att brevet har kunnat levererats till ditt fadderbarn ännu. Alla fadderfamiljer är dock införstådda i detta och de fördröjningar som kommer till följd av restriktionerna med Covid 19. Alla brev kommer självklart att levereras så fort det finns en möjlighet till det, och du kommer få en mejlnotis när det finns ett svar att läsa. Stort tack för att du fadder hos oss och hjälper oss att göra skillnad för många barn och deras familjer!
  Torill Sponsorship manager
 • Hej jag heter Lovisa har skrivit brev 18 mars 2020 tiii mitt fadderbarn Fiwa   Afrika hälsningar lovisa fickfadder!  Till Fiwa  jag hoppas stt hon mår bra med familjen
  Lovisa Ahlman
 • Hej har  s mailat. Till  mitt fadderbarn  Fiwa ser att hon inte har svarat   Hoppas att hon mår bra med familjen kram / Lovisa
  Lovisa Ahlman
 • Hej Lovisa,
  Tack för ditt meddelande!
  Vad roligt att du skickat en hälsning till ditt fadderbarn, det brukar vara mycket uppskattat. Brevväxling kan, som du kanske känner till, ta lite längre tid än vanligt just nu på grund av restriktioner kopplade kring Covid-19, men så fort det finns ett svar att läsa från ditt fadderbarn kommer du få en mejlnotis om detta.
  Ha en fin fortsatt dag!
  Torill Sponsorship manager
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.