Hur påverkas mitt fadderbarn av Covid-19?

Covid-19 är den mest utmanande hälsokrisen världen har stått inför på länge. Vi är oroade över vilka konsekvenser det nya coronaviruset får i fattigare länder med svagare hälsosystem och sociala skyddsnät. Här kan du läsa mer om hur Plan International jobbar kring Covid-19.

Plan International finns fortsatt på plats runt om i världen och arbetar för barns rättigheter. Tillsammans med våra samarbetsorganisationer har vi därför en god insyn i hur barnen påverkas av situationen. Vi analyserar just nu hur Covid-19 påverkar situationen för barn i de länder där vi arbetar och hur vi bäst ska kunna fortsätta stödja dem under hela den här krisen. I nuläget kan vi inte säga hur många fadderbarn som har drabbats men om vi får ytterligare information om specifika fadderbarn kommer vi kontakta berörda faddrar.
 
Brevväxlingen mellan faddrar och fadderbarn är begränsad just nu. Det beror främst på att rörligheten har inskränkts i många länder och det därför inte går att leverera några brev. Detta påverkar även andra fadderuppdateringar vi vanligtvis skickar ut, exempelvis årsrapporter. Vi kommer kunna ta emot ditt brev som vanligt men avvaktar med att skicka brevet vidare till landet där ditt fadderbarn bor. Detta kommer medföra fördröjningar i brevväxlingen. Anledningen är att vi inte vill belasta kontoren ute i länderna i det här allvarliga läget.
Plan International Sverige Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.