Jag har skickat in en gåva till fadderbarnet efter 1 januari 2020 - vad händer med den?

Från 1 januari 2020 är det inte längre möjligt att skicka gåvor till sitt fadderbarn vilket du kan läsa mer om här. Alla gåvor som inkom i början/mitten av januari skickade vi vidare till fadderbarnen i slutet av januari då majoriteten var eftersläpande från decemberposten.

Alla övriga gåvor som inkommit i slutet av januari och efter har vi samlat ihop här på kontoret och här nedan följer information om vad som händer med gåvorna framöver.

- Gåvor så som leksaker, skolmaterial, kläder, gosedjur och dylikt samt eventuellt tillsammans med ett brev som inte nämner gåvan: I detta fall kommer vi skänka gåvan till barnsjukhus i Sverige, alternativt till Stadsmissionen/liknande organisationer. Brevet kommer skickas till fadderbarnet precis som vanligt. Vi kommer skicka ut ett informationsbrev till faddern om att gåvan har skänkts.

- Gåvor så som leksaker, skolmaterial, kläder, gosedjur och dylikt samt eventuellt tillsammans med ett brev som nämner gåvan: I detta fall kommer vi skänka gåvan till barnsjukhus i Sverige, alternativt till Stadsmissionen/liknande organisationer. Brevet kommer skickas tillbaka till faddern för att undvika förvirring för fadderbarnet tillsammans med ett informationsbrev till faddern om att gåvan har skänkts. I detta fall är man varmt välkommen att skicka ett nytt brev som vi kan skicka till fadderbarnet.

- Gåvor så som smycken, kontanter, godis och annat som inte kan skänkas, samt eventuellt tilllsammans med ett brev som inte nämner gåvan: Dessa skickas tillbaka till faddern med ett informationsbrev som förklarar varför vi skickar tillbaka gåvan. Brevet kommer skickas till fadderbarnet precis som vanligt.

- Gåvor så som smycken, kontanter, godis och annat som inte kan skänkas, samt eventuellt tillsammans med ett brev som nämner gåvan: Då skickas både gåvan och brevet tillbaka till faddern för att undvika förvirring för fadderbarnet. I detta fall är man varmt välkommen att skicka ett nytt brev som vi kan skicka till fadderbarnet.

Om du skickat in en gåva som du inte önskar skänks bort är du välkommen att höra av dig till Givarservice inom 14 dagar så kan vi ordna att den skickas tillbaka till dig!
Plan International Sverige

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.