Till senaste kommentaren

Vad händer när mitt fadderbarn fyller 18 år?

När ens fadderbarn fyller 18 år ser vår standardrutin ut som så att vi försöker nå ut till alla berörda faddrar via mejl eller SMS en månad innan med information om detta. Fadderbarnet kommer fortfarande kunna ta del av de utvecklingsprojekt som bedrivs i området, men inte fortsätta som fadderbarn eftersom fadderbarnet räknas som myndig i enlighet med FN:s barnkonvention. I samband med att fadderbarn fyller 18 år blir man tilldelad ett nytt fadderbarn och om särskilda önskemål finns gällande region eller ålder gör vi vårt bästa för att tillgodose dessa.

Om faddern inte hört av sig med något särskilt önskemål skickar vi per brev ut ett förslag på ett nytt fadderbarn i ett av våra områden där behoven av faddrar är som störst. Till de faddrar som varken har ett mobilnummer eller en mejladress registrerad skickar vi direkt ut ett förslag på ett nytt fadderbarn och informerar i brevet om att vi inte kunnat nå dem om detta via mejl eller SMS. Om man har andra tankar eller önskemål kring sitt fadderskap kan man självklart kontakta Givarservice så hjälper vi dig på bästa sätt.
Plan International Sverige (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Kan jag skicka en avslutande hälsning till mitt fadderbarn om hans uppgifter redan är borttagna från "min sida"?

 • Hej Iréne,
  Tack för ditt meddelande!
  När kopplingen med fadderbarnet har avbrutits går det inte längre att skicka brev via Min sida. Vi förvarnar därför 1 månad innan fadderbarnet fyller 18 år för att man som fadder ska hinna skicka iväg sin hälsning i tid. Har du missat att skicka din avskedshälsning kan du istället mejla den till fadder@plansverige.org så ska vi göra vårt bästa för att skicka brevet till våra kollegor den vägen!
  Med vänliga hälsningar,
  Torill, Givarservice
  Torill Sponsorship manager

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.